Ne moreš služiti dvema gospodarjema. Ali častiš Boga ali pa denar.

By admin. Filed in Pedofilija, Vera in verstva  |  
TOP del.icio.us digg

Ja, papež Frančišek je papež, kakršnih nismo navajeni. Po spravljivih besedah glede homoseksualcev in pozivih k bolj pravični družbi, se je obregnil še v služenje cerkve. Obsodil je cenike v cerkvah saj bi morali biti krst, poroke itd zastonj. Zanima me, kaj bo gospod Rode rekel na to. Morda se bo celo strinjal, saj verniki, ki ne vedo koliko bi dali, rajši dajo malo več. Dvorca Goričane s preprogo za 80.000 € pač ne moreš obnoviti z drobižem. Zadnjič sem bral njegove, naravnost zaničljive izjave o papežu Frančišku. On naj bi bil eden od tistih ljudi (južnoameričanov), ki veliko govorijo a malo naredijo.

Ja, tudi papež Janez Pavel II je veliko govoril, bolje rečeno pisal. Napisal je kar nekaj pisem oziroma navodil, v katerih je ščitil pedofile po celem svetu in postal bo svetnik. Frančišek bo težko postal svetnik! Ne le, da pridiga proti bogatenju in za pravičen svet. On je celo zahteval preiskavo o pedofiliji v španski Granadi. 4 duhovnike so aretirali, cerkev jih je več suspendirala, preiskava pa poteka proti dvanajstim ljudem. Ne, ne, tak človek res ne more postati svetnik!

Zanima me tudi, kako bo sedaj potekala komunikacija s slovensko cerkvijo. Novi nadškof, Stanislav Zore, je prav tako Frančiškan kot papež. Pravijo, da je prvi Frančiškan po 500 letih, ki je v Sloveniji postal škof! Ja, Frančiškani s pridiganjem o preprostem življenju res nekako niso spadali v slovensko cerkev, bolje rečeno, ne v njen vrh.

Leave a Reply