Na finskem oprostilna sodba

By admin. Filed in Notranja politika, Vse mogoče in nemogoče  |  
TOP del.icio.us digg

Včeraj me je presenetila odločitev finskega sodišča, ki ni ugotovilo, da je šlo pri Patrii za korupcijo. Kolikor se spomnim, je bilo rečeno, da je eden od vodilnih priznal dajanje podkupnine. To je seveda silno razveselilo naše obtožence. Janša je v svojem stilu napisal, da je “doseg Murgel prekratek za finska sodišča”. Očitno Murgle sežejo le do Dunaja.

Pri sojenju našim mi je bilo najbolj smešno, da so obtoženi in njihovi odvetniki trdili, da ni nobenih dokazov, ki bi potrjevali obtožnico, so pa zahtevali izločitev dokazov, ki so jih dobili na Finskem. Ivan Črnkovič jih sedaj poskuša celo izpodbiti z besedami “Izločitev dokazov iz Finske v zadevi Patria je potrjena, saj obsojenih v Sloveniji ti dokazi ne obremenjujejo več”. Ne vem, odkod tako sklepanje. Sodišče ne zanika verodostojnost dokazov, ugotavlja le, da jih ni dovolj za obsodbo. Poleg tega naj bi v sodbi sodniki tudi napisali, da čeprav ni dovolj dokazov za obsodilno sodbo, ostaja resen sum, da je prišlo do podkupovanja. Tega nekako nihče od naših obtožencev ne komentira.

Očitno ne Janša, ne on, niti ostali nočejo slišati zakaj so bili Finci oproščeni. Včeraj je na TV eden od udeležencev lepo pojasnil, da je denar šel iz Patrie, ampak, da obtoženi niso mogli vedeti, kako se bo porabil (in, da je bil namenjen podkupovanju). Torej, če je denar nedvomno šel v Slovenijo in zanj ni bil izstavljen račun ter ni bil nakazan na bančni račun, potem je šlo za nelegalno podkupovanje, pa če so Finci vedeli ali ne.

Leave a Reply