Archive for december 10th, 2014

SDS spet zavaja

sreda, december 10th, 2014

SDS spet išče pokritje za svoje nečedne posle v zaroti levih sil. Včeraj je bila tiskovna konferenca SDS, na kateri je g. Tanko obtožil Združeno levico, da so jih ignorirali in izločili iz sopodpisa za ustanovitev preiskovalne komisije o gradnji TEŠ 6. ZL obtožuje, da niso upoštevali njenih pripomb, ki naj bi izboljšali delovanje komisije. Iz »prve roke« pa sem slišal, da so upoštevali vse dobre predloge, niso pa upoštevali tistih, ki so bili namenjeni minimiziranju (ne)dela vlade Janeza Janše.

V SDS pravijo, da je zelo slabo obdelano obdobje pred letom 2004, in da so se procesi odločanja začeli že leta 2003. Ne povejo pa, da je njihova pobuda, da se preiskava začne z letom 2003 sprejeta in je del vloge. Pravijo, da bi leta 2009 lahko ustavili gradnjo in: »takrat smo poslanci SDS sprožili več aktivnosti, ki so še omogočale, da bi se ponovno preverilo smiselnost investicije v TEŠ 6, investicijo bi lahko tudi zaustavili. Vse te pripombe in opozorila je vlada Boruta Pahorja gladko prezrla, gospodarski resor pa so takrat v rokah čvrsto držali Golobičevi ministri iz Zaresa, podražitve so se zgodile, ko so resor vodili vodilni iz stranke Zares,« Kdo je tu nor, tisti, ki to govori ali tisti, ki to verjame? SDS je v navezi z SD vedno podpirala projekt in v tistem času se je le Golobič zavzemal za zaustavitev gradnje. Zato so ga obtoževali, da si hoče podrediti energetiko. Tudi Golobičevo zamolčanje lastništva podjetja novinarju Financ so spremenili v grozljivo laž in ga odstranili iz politike. Ministrica Radićeva je dokumentacijo o TEŠ 6 imela le par dni, ko pa je postavila par vprašanj so ji jo vzeli. In sedaj je Zares krivec za TEŠ 6?

Tanko je omenil še par dopolnitev, ki naj bi jih ZL zavrnila. Vse kar našteva bo predmet preiskave in zavrnili so le vstavljanje imen v tekst. Nobenega imena ni, zato so potencialni preiskovanci vsi, vključno s Križaničem, ki je prispeval svoj podpis.

Da pa bi svoji zgodbi dali večjo težo pa seveda vse primerjajo s Patrio in omenjajo, kako je vlada Ropa pripravljala teren za »svojo firmo«, Sistemsko tehniko. No, tu se z njimi delno strinjam. Svinjarijo s prodajo Sistemske tehnike, v kateri je bil že načrtovan posel z osemkolesniki, bi morali preiskati in nekdo bi moral odgovarjati. Ves čas so bili močna stranka v parlamentu, pa niso zahtevali preiskovalne komisije. Zakaj ne? Morda pa je vzrok v »neuspešnem« delu Mogetove komisije, ki je preiskovala trgovino z orožjem. Roka roko umije!